Slået op d.

Boulevardier

Share

Jeg regner Negroni for en af mine favoritcocktails, især som aperitif, og samtidig ynder jeg at lade være med at pille ved ting, der bare fungerer.

Men da jeg opdagede, at Harry MacElhon på opfordring af en kunde, havde pillet så var jeg solgt. For faktisk er jeg lige så glad for Negroni Sbagliato en sommerdag som originalen en vinterdag.

Boulevardier er god en forårsdag. Cocktailen optræder første gang i MacElhones bog fra 1927 – Barflies and Cocktails, som kan købes i genoptryk – men de fleste barer mikser den i dag ikke 1:1:1 bourbon, Campari og rød vermouth, men 2:1:1 og det er den version jeg har mikset i dag.

  • 4 cl bourbon
  • 2 cl Campari
  • 2 cl rød vermouth (jeg brugte rød Dolin))

De tre ingredienser røres kolde med is og sis op i et afkølet cocktailglas af ældre tilsnigelse – pynt med en snas citron.

Og så fungerer den stadig effektivt som en aperitif, så det er klogt at have en ide om, hvornår det næste måltid skal indtages 😉 Bon appetit!