Udgivet i

Duck and Cover Bar

image

Palisander og sort læder, mørk vægmaling og dæmpet lys. Kasper Riewe Henriksens nye bar i en kælder i Dannebrogsgade på Vesterbro i København sendte mig durk tilbage til de numre af Bo Bedre, jeg læste hele min barndom, hvor reklamerne for Poul Cadovius reolsystemer altid duftede af whiskey og herreværelse.

Vi ankom fire cocktailtørstige kvinder, vi var nemlig lige gået forgæves på vores første valg Salon 39, som var lejet ud til en lukket fest. Det var de flinke folk på Vodroffsvej, der sendte os ned til Duck and Cover og tak for det.

Det var Kasper Riewe Henriksen selv, der bemandede baren og han var mere end imødekommende over for ønsker om at få taget ingredienser ud af cocktails og mixet noget andet end det, der stod på kortet.

Vi startede med to Floral Fizz, en Ipanema og en Rock Islands. Den sidste var til mig – et mix af Talisker og den bornholmske specialitet honningsyp – som er en blanding af snaps og honning.

Det var et herligt ægteskab mellem klippeøen i Østersøen og Isle of Skye. Den ikke alt for overvældende røgsmag fra Talisker og den blide honningsmag fra syppen mindede mig meget om Penicillin, som er en af mine favorit cocktails.

Der var også bred tilfredshed med de to andre cocktails – så bred, at da vi skulle have næste runde blev det både en genbestilling af Floral Fizz og Ipanema, og så røg der en Gentlemans Cup og en Last Word oven i købet.

Den sidste var til mig, stod ikke på kortet, men blev serveret af en kvalitet, så jeg måtte udbryde: Det er den bedste Last Word, jeg nogensinde har smagt. Jeg har faktisk smagt en del, både af eget mix og på andre barer, men Kaspers version var bare perfekt.

Efter et par behagelige timer i kældere drog vi videre til vores næste aftale. Der er ingen tvivl om, at Duck and Cover er et sted, hvor jeg vil vende tilbage.

Jeg gætter på, at der næste gang vil være noget mere gang i baren end der var på en helligdag sidst på eftermiddagen. Men som Kasper forklarede, så var det godt med en stilfærdig start uden for meget hype og omtale indtil alle rutiner er på plads. Det giver mening og jeg glæder mig til at se, hvordan stedet er en travl aften.
image