Udgivet i

Flutterby Lassi

IMG_1469
Forleden læste jeg, at den indiske restaurant Verandah i København er kommet på en liste over verdens bedste nye indiske restauranter i magasinet GQ. Der vil jeg vældig gerne hen snart.

Undervejs i artiklen var det dog to små ord godt gemt underbeskrivelsen af restaurant Gymkhana i London, der fik mit cocktailblod op at koge: Absint lassi.

Efter lidt googling fandt jeg en opskrift og besluttede, at sådan en stærk yoghurtdrik ville passe fint til min søndagsfrokost. Absint er stærke sager, den jeg brugte holder 74 procent alkohol, med en kraftig smag af anis, men yoghurten, dilden og agurken pakker den smukt ind, så det endelige resultat er mildt og blødt. Lidt lige som med den Kærnemælksmargarita jeg miksede for nyligt.

  • 2 cm agurk
  • 3,5 cl absint – jeg brugte Blanche de Fougerolles
  • 5 cl yoghurt – her er fast græsk yoghurt desværre ikke løsningen, så jeg brugte en almindelig sødmælksyoghurt
  • 3 kviste dild
  • 2 cl limejuice – det er dobbelt så meget, som i opskriften jeg fulgte, men ellers ville den færdig lassi have været for sød.
  • 2 cl Gomme Syrup – kan købes færdig, Monin laver en, ellers brug sukkersirup

Start med at skrælle agurkestykket – du har brug for skrællen til pynt, så brug en hurtigskræller og skræl rundt om stykket, så du får een lang skræl.

Smat derefter den skrælløseagurk, to af dildkvistene, sukkeret og limejuicen sammen i bunden af en shaker. Det var her jeg smagte mig frem til, at der skulle mere lime juice i. Tilsæt yoghurt og absint, godt med is og shake grundigt – det gør ikke noget, at isen fortynder en lille smule, det hjælper på en smuk konsistens.

Dobbeltsi cocktailen op i et glas på stilk, rul den sidste kvist dild ind i agurkeskrællen og pynt med den.