Slået op d.

Genetisk Polymorfisme

Share

Genetic Polymorphism

Lige siden jeg første gang kan huske, at min far engang i 60’erne kom hjem med fyldte chokolader med violcreme fra Alida Marstrand har jeg elsket smagen af den lilla blomst og jeg drikker spandevis af Kusmis sorte te med viol.

Og så på et eller andet tidspunkt i de sene 1970’ere eller tidlige 1980’ere dukkede der endnu en smag og duft op på min stjernehimmel: Koriander.

Men man kan ikke være fan af nogen af delene uden at vide, at det virkeligt er smage, der deler vandene. Der er masser af mennesker, der enten hader den ene eller den anden. Og så er vi – et fåtal, tror jeg – der elsker dem begge.

Der er ingen grund til at diskutere det, man er genetisk disponeret for enten hadet eller kærligheden, fordi begge smagsstoffer er genetisk polymorfe.

I den anledning besluttede jeg mig for at mikse med dem begge i dag:

  • 4,5 cl gin – jeg brugte Sipsmith VJOP – det er den gin, hvor enebærsmagen virkelig formår at give både viol og koriander modspil.
  • 3 cl friskpresset lime
  • 1,5 cl sukkersirup (kog lige dele vand og melis sammen og køl helt af før brug)
  • 0,75 cl viollikør – jeg brugte Creme de Violette fra Bitter Truth
  • et lille bundt frisk koriander

Start med forsigtigt at smatte korianderen ud i limejuice og sukkersirup i bunden af en shaker, mål derefter ginen op i, tilsæt is og shake.

Si cocktailen ned – eller op – i et glas. Eventuelt gennem en lille si, hvis du ikke bryder dig om urterester i din cocktail. Det kan jeg godt lide – ikke mindst i en nyklassisk Old Cuban fx.

Til sidst hælder du viollikøren i for en lagdelt effekt – så få du også rigtig violsmæk for skillingerne, når du når ned til den.