Københavnerstang

FacebookTwitterRedditStumbleUponDel
I anledning af den månedlige cocktailleg Mixology Monday, hvor temaet er ananas, har jeg opdateret den flydende Københavnerstang. Hvis ispinden selv er noget af en mormor-is, jeg kunne ikke finde et sted tæt på at købe den, så er drinksopskriften fra 80’erne med vodka, fløde og appelsin da endnu mere umoderne. I denne version er basisspiritussen en Creme de Mezcal - det er mezcal tilsat ren agavesaft for en lidt sødere og rundere smag, men der gemmer sig stadig god røg og et lille kick bag det bløde.
  • 4,5 cl Creme de Mezcal (Jeg bruge Del Maguey’s)
  • 6 cl ananassaft (blend frisk ananas og si saften fra)
  • 2 cl Galliano
  • 1,5 cl citronsaft
Mål alt op i en shaker, tilsæt is og ryst kraftigt. Ananassaften sørger for et smukt, hvid skum på toppen af cocktailen. Og så kan man lige hækle en lille Københavnerstang, hvis man ikke kan finde en ægte, som ellers skulle have været pynt.