Kærnemælksmargarita

FacebookTwitterRedditStumbleUponDel
For nogle måneder siden var jeg knap så heldig med en mælke-cocktail: Min Snow Ball efterlod mig med et glas violfarvet, pebermyntesmagende skilt mælk. Så jeg troede egentlig ikke, at jeg ville hoppe på flere mælke-opskrifter. I aftes faldt jeg dog over en opskrift på en Margarita med kærnemælk og eftersom det var Jörg Meyer - manden der ejer den bedste bar, jeg nogensinde har haft den fornøjelse at besøge: Le Lion i Hamburg - der anbefalede den, så var jeg ikke i tvivl om, at den skulle jeg prøve. Og heldigvis da for hold da op, hvor er det bare en forrygende smag der kommer ud af mødet mellem tequila og kærnemælk. Mælk har traditionelt været brugt i punch - der skal man dog skille vallen fra og bruge den. Det giver et meget overraskende smagsbillede, som ikke er lige til at skyde sig ind på første gang man smager sådan en punch. Kærnemælken præsterer det samme her og så går den jo fint i spænd med citron og lime - som alle danskere der kan lide koldskål ved. Så prøv den selv om du synes det lyder underligt.
  • 6 cl tequila - jeg brugte Patron Silver
  • 3 cl kærnemælk - jeg brugte den uhomogeniserede økologiske
  • 2 cl citronsaft
  • 1 cl limesaft
  • 2 cl agavesirup
  • 1 tsk kvædegele
Alt måles op i en shaker og shakes kraftigt med is. Si cocktailen op i en cocktailskål. Som tilbehør lavede jeg en ananasost med udgangspunkt i denne opskrift men i noget mindre skala.