Udgivet i

Kiliki Cooler

Et venligt menneske på #boozetwitter mindede mig for nyligt om, at det er nemt og nogle gange også billigt selv at lave frugtsirup.

Fire passionsfrugter til salg til en overkommelig pris i mit lokale supermarkeder fristede mig.

Men inden jeg kastede mig over sirupsproduktionen ville jeg have et mål, en cocktail den skulle testes på. Det blev Beachbum Berrys Kiliki Cooler, som han for nogle år siden udviklede som en hyldet til en af kræfterne bag Tiki-konferencen Hukilau.

Kiliki Cooler indeholder også kaffesirup, som den lavede jeg i samme ombæring.

Jeg begyndte med at varme 350 gram sukker – jeg brugte økologisk rørsukker – og 3 dl vand op til kogepunktet. Det gav mig lige tid til at skære passionsfrugterne over og skrabe indholdet ned i en skål.

Jeg nåede samtidig at lave et kraftig skud espresso, som jeg tilsatte 6 cl af sukkersiruppen. Det var cirka 1:1.

I resten af sukkersiruppen hældte jeg det jeg havde skrabet ud af passionsfrugterne og lod det småkoge et par minutter før jeg tog gryden af varmen og lod mikset passe sig selv lidt.

Efter cirka et par timer var den klar til at blive siet – siruppen har en yndig orange farve og kan holde sig på køl uden videre i mindst en måned – ellers tilsæt lidt vodka, hvis du er bange for mug.

Da begge sirupper var helt afkølet og hældt på flasker miksede jeg den svalende cocktail:

  • 6 cl rum – jeg brugte Plantation Xaymaca
  • 1,5 cl limesaft
  • 1,5 cl appelsinsaft
  • 1,5 cl ananasjuice
  • 1,5 cl passionsfrugt sirup – jeg brugte jo altså ovenstående, men ellers er Giffards fin.
  • 1,5 cl kaffesirup – lav den selv.

Alt shakes og hældes i et lavt, bredt glas. Pynt med frisk frugt.