Med sådan et navn skulle man tro at der var tale om en klassiker fra Hemmingways favorit Floridita bar i Havanna.
Men det er der ikke, der er derimod tale om en nyklassiker opfundet af Audrey Saunders til hendes Pegu Club i New York, som står højt på listen over steder jeg skal besøge, når jeg får tid – og råd – til den store verdensomspændende cocktailrejse.
Indtil da nøjes jeg med blande hendes sofistikerede, men simple drinks i mit eget køkken.
Denne skifter stilfærdigt smag når man drikker sig ned gennem champagnen til den underliggende blanding.
- 3 cl friskpresset limejuice
- 2 cl sukker sirup – jeg brugte Monins Gum Sirop, men ellers kog lige dele vand og sukker og køl af.
- 6 blade frisk mynte
- 4,5 cl brun rom – jeg brugte Appleton Estate
- Bløb Angostura bitter
- 6 cl tør champagne
Put limejuice, sirup og mynte i en shaker – knus forsigtigt mynten, så den frigiver olie. Hæld is, rom og bitter i, ryst grundigt og si op i en cocktailskål. Top derefter op med champagnen og pynte med en limeskive med et mynteblad sat fat i en slids.