Slået op d.

Paddington

Share

Det er med noget der nærmer sig ærefrygt at jeg har valgt den første cocktail fra The PDT Cocktail Book.

Den nye cocktailbibel skrevet af verdens for tiden bedste bartender og manden der styrer PDT – verdens bedste bar: Jim Meehan.

Efter en fridag, hvor 16 pingviner er gledet over strikkepindene og jeg har spillet tegnespil og lyttet til Canonball Adderley tænkte jeg, at nu var tiden kommet til bare at gøre det.

Da det indlysende valg så var en cocktail, der hedder Paddington, faldt mine skuldre ned i niveau igen.

Paddington, min barndoms helt, bjørnen som udtalte de udødelige ord: Min bedstemor er faldet af diligencen. Så kan det ikke blive mere magisk – eller jordnært for det er jo frem for alt det plysbjørnene er: Helt nede på jorden, selvom børnebøger også kan anskues anderledes.

  • 6 cl rom
  • 2 cl Lillet Blanc
  • 2 cl friskpresset grapefrugtsaft
  • 2 cl friskpresset citronsaft
  • lille klat god engelsk appelsinmarmelade

Alt smides i en shaker med is og rystes heftigt. Sis op i en afkølet cocktailskål og pyntes med en lille snas grapefrugtskal.