Udgivet i

Salon 39

I et stille hjørne af Frederiksberg, sådan skråt bag Forum og tæt på søerne ligger en perle af en cocktailbar: Salon 39.

Det er sådan et sted, hvor man føler sig på hjemmebane i samme øjeblik man træder ind ad døren – og hvor man møder en herlig blanding af ambition og afslappethed.

Jeg har været der nogle gange efterhånden med min cocktail-kumpan, seneste testede vi deres Breakfast Club. Et genialt koncept, hvor man ud over morgenmad også kan få morgencocktails.

Vi har tidligere nydt deres burgere, som er lige det man trænger til en fredag aften efter et par af deres gode og ofte innovative cocktails.

Denne søndag morgen stod vi klar, da døren blev åbnet klokken 10.00 og valgte begge eggs benedict og lidt frugt og en omgang pandekager med blågær og lun ahornsmørsauce til.

Vi fik hver to smukke æg, på godt brød med spinat og lækker hollandaise sauce over. Det var en flot servering til kun 79 kroner og der var ganske mange, der kun kom der for morgenmaden og sprang cocktailsene over bemærkede jeg.

Det kan jeg godt forstå – men man snyder sig selv, hvis man ikke har startet en stille søndag med en lille bimmelim.

Vi lagde ud med en Ramos Gin Fizz, den voldte, kunne jeg forstå på min medsammensvorne, som sad så hun kunne se baren, bartenderen lidt problemer.

Og det kan jeg godt forstå, den er ikke nem, men den ankom i en champagnefløjte med skum så strunkt at det dannede matroshatte og smagte blødt og blidt. Den skilte en smule inden vi havde drukket ud, men det er ok, vi havde valgt dagen, hvor alle byens bartendere skulle til spiritusmesse og jeg gætter på, at der var nye folk bag baren på Salon 39 og det er en udfordring at starte med Ramos.

Der var da heller ingen slinger i valsen, da vi midtvejs i pandekagerne bestilte to Red Snapper, som er Bloody Mary’ens mere smagfulde søster – lavet på gin og med appelsin foruden tomatjuice og krydderier. Denne var præcis og kantet i smagen – og lagde straks en dæmper på kumpanens dårlige hals. Skønt.

Efter denne udsøgte og solide start på dagen var vi klar til at smage mere, for vi skulle også til Copenhagen Spirits and Cocktails.

Og der stammer billedet fra, for spiritusimportøren Sprit og Co havde hyret Salon 39 til at mikse cocktails og der smagte vi den interessante, men noget parfumerede Ipanima på cachaca.