Slået op d.

Stærk Caffé

Share

I starten af 1700-tallet skrev Ambrosius Stub et digt om forskellen på tynd og stærk caffe. Den stærke brænder blodet og svækker modet, skrev han. Det digt handler om almindelig sort kaffe kontra en lille sort – altså med brændevin. Den stærke var hans svøbe og havde det med at afspore hans liv.

Så i omkring 300 år har kaffe og brændevin altså haft en sameksistens i Danmark. Derfor tænke jeg, da jeg skulle mikse en cocktail i anledning af min fødselsdag, at den skulle findes i dette univers.

Jeg endte med en cocktail, som må siges at være i familie – ganske nær familie – med en white russian, men alligevel med et tvist fordi snapsen har lidt mere bund, efter min mening, end mange af de vodkaer, som bruges i cocktails.

Her er min Stærk Caffe:

  • 5 cl Brøndums snaps.
  • 4 cl Toussaint Kaffelikør
  • 4 cl fløde
  • 1 stænk Bitter Truth Xocolatl Mole chokolade bitter
  • 1 kaffebønne

Smid et martiniglas til afkøling, fx i fryseren. I en cocktailshaker blandes snaps, likør og fløde over is og rystes kraftigt.

Sis i glasset og pyntes med et par riv kaffe fra bønnen over et lille rivejern. Perfektioner med et par stænk af chokolade bitteren.