Vampyr – og et foredrag

FacebookTwitterRedditStumbleUponDel
IMG_2675 Filur, Champagnebrus, Københavnerstang, Gajolshot - bevisbyrden er overvældende: I Danmark elsker vi at drikke barndommens smagsunivers. Om man synes det er håbløst eller helt ok, så er det indiskutabelt, at det er en del af den danske drikkekultur - måske ligefrem den danske cocktailkultur. Den kan du bliver klogere på ved et arrangement i forbindelse med Copenhagen Cooking fredag den 25. august 2017, hvor denne blogs bagkvinde og Henrik Steen Petersen tegner et billede af cocktailens danske historie i det 20. århundrede. Der serveres selvfølgelig cocktails til de tørre ord og de sort-hvide billeder. Og mens du overvejer om du skal købe en billet, så kan du lige mikse det seneste skud på slik-cocktail-stammen: En Vampyr. Den smager selvfølgelig som det der stykke slik, der ligner en vampyr, hvor kroppen er lakrids og vingerne vingumme. Så vidt jeg ved, er den udviklet af Anders Sørensen fra Nordisk Bartending. Jeg har ikke kunnet finde mikseforholdet i deres kreation, så jeg har mikset mig frem til min egen version:
  • 3 cl Pimm's
  • 3 cl friskpresset citronsaft
  • 1,5 cl sukkersirup - jeg brugte en rosmarin-lavendel sirup
  • 0,75 cl lakridslikør - jeg brugte Liq
  • Citronsodavand - jeg brugte Pellegrino
Put de fire første ingredienser i en shaker, fyld den med is og shake. Si cocktailen op i et highballglas med friske isterninger i, fyld op med citronsodavand, stik et sugerør i og pynt med et stykke vampyrslik.