Slået op d.

Vesper

Share

Jeg er klar over, at man ikke lægger sig ud med James Bond uden at indkalkulere en stor riskfaktor, eller hvad sådan noget hedder på dansk.

Men jeg er nødt til det. Hans drink fra bogen Casino Royal giver ingen mening. Jeg kan forstå, at det ikke er underligt, at jeg ikke forstår den, for den er skabt i en tidsalder, hvor sprut og vermouth smagte anderledes end i dag.

Men det gælder vel også for The Aviation, for Negroni og alle de andre?

Nå, jeg sagde: Enough with the girly drinks – alle billeder på Hanehaler kan ikke være røde, lyserøde eller violfarvede. Nu må der mere hårdtslående miksturer til og så var det at Vesper faldt mig i hu.

Ikke at jeg kunne drømme om at mikse vodka i god gin – det går simpelthen over min forstand, så jeg miksede:

  • 3 dele gin
  • 1 del Lillet Blanc
  • Bitter Truth Celery Bitters

I en isfyldt shaker og shakede voldsomt. Selleri bitteren valgte jeg fordi Bonds original indholdt Kina Lillet, som var ekstra bitter på grund af kinin. Selleri bitter er meget bittert.

Og så i et martiniglas med en citron twist.

Og så var det faktisk en ikke rasende god….martini. Sorry James, I got shaken not stirred!