Violet Kai

FacebookTwitterRedditStumbleUponDel
Violetkai Om kort tid går en af mine dygtigste og mest behagelige kolleger på pension og så kommer jeg til at savne hans fantastiske stemme og formfuldente sprog - og ham selvfølgelig. Så han fik en tanke med på vejen, da jeg i forbindelse med den månedlige cocktailleg Mixology Monday skulle finde eller skabe en forårsbebudende cocktail. Han hedder Kai - det betyder tilfældigvis hav på det oprindelige sprog på Hawaii og så var det oplagt at navngive den til hans ære - ikke mindst fordi han er glad for blomster Ellers er den inspireret af, men ikke et twist på, Don the Beachcombers Royal Daiquiri oven i hatten er det nemlig den store tikimesters 109 års fødselsdag. Jeg siger det med det samme, hvis ikke du kan skaffe hvid grapefrugt - jeg fandt dem i Inco - så tror jeg ikke det nytter at mikse Violet Kai:
  • 3 cl lys rum - jeg brugte Plantation 3 Star
  • 3 cl gylden rum - jeg brugte Appleton Signature Blend
  • 6 cl friskpresset saft fra hvid grapefrugt
  • 0,75 cl ananassirup - friskpresset saft varmes op med samme mængde økologisk rørsukker til sukkeret er opløst og køles af
  • 1,5 cl viollikør - jeg brugte Bitter Truth Creme de Violette
  • 1 cl kokoscreme - Coco Lopez er det eneste der dur.
Hæld alt bortset fra 0,75 cl af viollikøren i en shaker. Shake hårdt og si ned i et højt glas fyldt med knust is - hæld den sidste mængde viollikør ned over toppen af cocktailen. Anret med et stribet sugerør og eventuelt med en spiselig blomst, hvis du kan finde en, jeg kunne ikke.