Udgivet i 1 kommentar

White Lady

Og nej, jeg genbruger ikke bare billedet af The 20th Century Cocktail.

Så ens som de ser ud, er de to cocktails helt forskellige. The White Lady er en sour – strengt taget en Sidecar, hvor cognacen er skiftet ud med gin.

Som altid er oprindelsen omdiskuteret. Måske opfandt Harry MacElhone den i 1919, lige da han var kommet til Europa fra USA, hvor forbudstiden fratog ham hans erhverv.

Men så må hans hjerne have taget skade af sejlturen over Atlanten, for hans version bestod af Creme de Menthe, Cointreau og citronsaft – og så er det jo ikke en cocktail, for, hvor er spiritussen?

Måske er den opfundet af Harry Craddock på The Savoy i London i 1929 og han havde styr på sagerne med gin, citronsaft og Cointreau. Og den skulle være Gøg og Gokkes favorit.

Who knows, who cares?

Den smager fornemt – tør, saftig og helt fløjsblød på grund af æggehviden, som hverken Harry eller Harry havde fundet på.

  • 6 cl gin – London Dry
  • 2 cl Cointreau
  • 2 cl friskpresset citronsaft
  • en slumpent ophældt æggehvide fra et lille, salmonellafrit æg fra en fri og lykkelig høne. (Med andre ord brug ikke meget tid på at få alt hvide delt fra blommen, gem resten til morgenrøræggene.)

Alt smides i en shaker med rigeligt is. Shake længe og energisk, så æggehvide bliver emulgeret med resten af drinken. Servér i cocktailglas med citronfittelihut.

1 tanke om “White Lady

  1. […] nu jeg havde rød saft fra bær plukket i Rusland, var det oplagt at tage udgangspunkt i en White Lady for at lave en Red […]

Der er lukket for kommentarer.