Udgivet i

Amaretto Sour

Share

Jeffrey Morgenthaler påstår, at han laver verdens bedste Amaretto Sour og det kan enhver jo komme og sige, men nu er han ikke enhver og jeg stemmer for hans opskrift

Ikke at jeg har noget at sammenligne med, havde aldrig hverken hørt om cocktailen eller smagt den, da han kom med sin påstand. Men hans version er i hvert fald udsøgt – det vil sige, min version af hans version, for jeg har måtte tilpasse den de forhåndenværende søm..

  • 4,5 cl Amaretto – jeg brugte Zuidams
  • 2 cl whisky – jeg brugte Dalwhinnie
  • 3 cl frisk citronsaft
  • 1 teskefuld ahornsirup
  • 1 æggehvide

Alt hældes i en shaker uden is og rystes energisk i mindst et minut. Hæld derefter is i shakeren og ryst et par minutter mere.

Sis over frisk is i en lowball glas eller en cocktailskål. Pyntes med en citrontwist og et godt amarenakirsebær.