Udgivet i

Angostura Colada

Share

Forleden gik et af mine store cocktailønsker i opfyldelse: Et eksemplar af bogen Minimalist Tiki ankom på min adresse. Bogen er skrev og udgivet af Matt Pietrek, som er en af de cocktailbloggere jeg har fulgt i lang tid.

Den er meget systematisk og oplysende og forsøger at finde ind i kernen af de mest klassiske Tiki-cocktails samtidig med at den indholder opskrifter fra den nye bølge.

Den er et perfekt supplement til Beachbum Berry’s bøger, som i højere grad handler om Tiki fra et kulturhistorisk synspunkt . Et ekstra plus er at Matt ikke er bartender, så den er heller ikke et forsøg på at gøre amatører til professionelle. 

Ved første gennembladning satte jeg tre post-it mærkater ved opskrifter som jeg straks fik lyst til at mikse. Men da jeg fik læst dem nøjere igennem viste det sig, at jeg kun kunne lave en af dem, så da det blev tid til en cocktail miksede jeg Angostura Colada. Cocktailen er udviklet af bartender Zac Overman i New York. Nu er han medejer af en restaurant/bar i Seattle.

Hvis man har smagt en Trinidad Sour ved man at en cocktail hvor Angostura Bitter er basisspiritus kan fungere. Jeg var derfor ikke synderligt bekymret ved at skulle måle 4,5 cl af den væske man almindeligvis bare bruger et lille blød af op i min shaker. Jeg var dog en smule bekymret for dens samspil med kokosen. 

Jeg bryder mig nemlig ikke meget om traditionelle julekrydderier, som Angostura indeholder en dal af, i søde sager. Hvis jeg aldrig får en brunkage eller en pebernød igen i mit liv er det helt fint.

Men der var ikke noget at være bekymret over. Limesaft og ananas sørger for at alt fungerede – smagen er beroligende medicinsk og det holder jeg meget af. Det er helt sikkert en cocktail jeg vil mikse igen.

  • 4,5 cl Angostura Bitter
  • 1,5 cl Aged over proof Jamaican rum – jeg brugte Plantation OFTD
  • 3 cl Limesaft
  • 6 cl Ananasjuice
  • 4,5 cl creme of Coconut – jeg brugte Coco Real Creme of Coconut

Shake alt med knust is og hæld det hele op i et generøst glas. Fyld op med knust is og pynt med en skive appelsin og et par anansblade, hvis du har dem. Du kan rive lidt muskatnød over drinken – det gjorde jeg ikke af frygt for overdreven julesmag.

Nyd drinken mens du finde en måde at få fat i bogen. Den egner sig lige godt til den nysgerrig begynder og den erfarne ekspert. Og nej, dette er ikke en annonce. Jeg har skam købt og betalt min bog. Hvis du ikke vil betale fragtomkostningerne på Matt’s hjemmeside – så overvej at bruge dette link https://www.zeewijck.nl/en/search/Minimalist+Tiki/ som jeg brugte, hvor bogen ankom fra Holland. Det er Matt selv der anbefaler den løsning.