Udgivet i

Banana Passion Grove Swizzle

Som cocktailkategori er swizzles en gave til mit indre legebarn. Det er stærkt underholdene at dreje en swizzle stick mellem hænderne og øve sig i at gøre det hurtigt nok og præcist nok til at cocktailen bliver kold og mikset, men uden at der hvirvler alt for megen knust is ud af glasset.

Teknikken er fascinerende og gammel. Jeg har en ægte swizzle stick, men jeg bruger altid en jeg selv har skåret for snart nogle år siden, da jeg skulle lave min første swizzle.

Og det var også den hjemmelavede der var i funktion, da jeg miksede min udgave af CocktailWonk – Matt Pietreks – Passion Grove Swizzle.

Jeg fandt den i hans bog Minimalist Tiki og foretog nogle ændringer. Først og fremmest byttede jeg Falernum ud med bananlikør fordi jeg ikke ret godt kan lide Falernum. Dernæst var jeg lidt uopmærksom, da jeg læste opskriften for at finde ingredienserne frem, jeg greb en lagret, gylden rom – Plantation Xaymaca – fremfor en letlagret, lys rum som eksempelvis Plantation 3 Star. Men slutresultatet blev så godt, at jeg holder fast i ændringen:

  • 2 cl over proof hvid rom – jeg brugte Wray and Nephew
  • 4 cl gylden/lagret rom – jeg brugte Plantation Xaymaca
  • 2 cl friskpresset citronsaft
  • 3 cl ananassaft
  • 1,5 cl bananlikør – jeg brugte Giffard Banane du Bresil
  • 1,5 cl passionsfrugtsirup – jeg brugte hjemmelavet

Mål alt op i et højt glas med knust is – swizzle indtil cocktailen er mikset og meget kold, fyld derefter glasset op med knust is og pynt med et stykke bananslik.