Udgivet i

Cherry Tai

Share

Jeg har altid haft en svaghed for at vride og vende opskriften på tiki-mesterværket Mai Tai. Det betrager nogle nærmest som helligbrøde, men jeg synes hellere at man skal se det som en hyldest til en fabelagtig cocktail – og opskrift. Jeg drikker glad og gerne originale, helst når jeg selv har mikset den, men har haft megen fornøjelse af mine riffs. Tøppe er altså en god fætter med fokus på rabarber. 

Derfor var jeg heller ikke i tvivl om, da jeg så ordet kirsebær i relation til en Mai Tai, at det kunne blive et forrygende miks. 

Forleden, da jeg købt nogle af glasproducenten Libbeys nye tikiglas hos Barkonsult, fik jeg en kasse smagsprøver på sodavand fra Three Cents med i købet. Det var deres kirsbærsodavand, der havde grebet mine smagsløg.
Og på deres hjemmeside, havde de en Cherry Tai.

Sådan en skulle mine nye glas indvies med, men min egen fortolkning

  • 6 cl gylden rom – jeg brugte Plantation Xaymaca
  • 3 cl friskpresset limesagt
  • 1 cl orgreat – jeg brugte Giffard
  • 1,5 cl Curacao – jeg brugte Pierre Ferrand Dry Curacao
  • 1 cl krisebærlikør – jeg brugte Frederiksdal

Shak alt med is og hæld hele shakerens indhold i et rummeligt glas – tilsæt derefter 2 cl kirsebær sodavand – jeg brugte altså den fra Three Cents.Pynt med et cocktailbær, lidt mynte og en yndig blomst.