Udgivet i

Citron, kirsebær, lavendel og cachaca smash

IMG_1316
Fire dages tur til New Orleans og verdens største cocktailkonference Tales of The Cocktail har hærdet mig en smule i relation til sommervarme, men derfor kan man jo godt trænge til at køle ned med en kold drink.

I New Orleans hørt jeg et foredrag blandt andet om, hvad mange gør forkert, når de laver hjemmelavet likør: De tilsætter sukker og frugt samtidigt til sprutten. Men det betyder, at sukkeret fra frugten ikke kan trænge ud, fordi sukkerindholdet i sprutten er højere og at frugten i stedet svulmer op af tilsat sukker. Så rådet lyder først at trække sukkeret ud med sprut alene og så senere tilsætte sukker.

Men dette pricip, som handler om osmotisk balance, kan bruges til at gøre sur frugt sød og det fik jeg lyst til i dag. Så jeg skrællede en citron delte den i halve både og overhældt den med en lavendelsukkersirup.

Efter en times tid var jeg klar til at mikse en smash, som er inspireret af en Fizz som Kasper og Rasmus fra Duck and Cover serverede forleden hos Juuls Vinhandel, da de præsenterede cachaca som de importerer fra Brasilien.

Deres Frederiksdal Fizz er en blanding af Germana Caetano’s – som er lagret i brasilliansk kirsebærtræ og Frederiksdals New Nordic Likør og så dansk vand og is. Den var jeg helt vild med, fordi den har en undertone af plaster og jod, som jeg elsker.

I min smash er der både hele citronstykker, lavendel og limonata.

  • 6 cl cachaca – jeg brugte altså Germana Caetano’s
  • 2 cl Frederiksdal New Nordic likør
  • To en halv båd citron, der har trukket i lavendelsirup.
  • citronsodavand – jeg brugte Pellegrinos
  • 1 lavendelblomst
  • 2 maraschino kirsebær

Smat citron og lavendel ud i cachaca’en i en shaker. Fyld et højt glas halvt med knust is og tilsæt blandingen fra shakeren, fyld derefter op med is og tilsæt så meget citronsodavand, som du har lyst til. Top glasset op med et lille bjerg is og hæld kirsebærlikøren over. Pynt med to gode syltede kirsebær og stik et par sugerør i glasset.