Udgivet i

Donny Draper

Som måske det eneste menneske i den vestlige verden ser jeg ikke Mad Men, jeg har skam forsøgt mig, men er ikke blevet draget af universet.

Seriens popularitet er dog ikke til at overse – eller den interesse for visse klassiske cocktails, den har kastet af sig. Det er godt og en Old Fashioned er da også sjov at lege med.

Det der tiltrak Donny Draper, da jeg spottede den, var kombinationen af Rye og sassafras.

Sassafras er den store smagsgiver til root beer, som er en amerikansk sodavand, jeg er rigtig glad for. Smagen kendes herhjemme især fra det tyggegummi, der hedder Jenka.

Så før jeg kunne lave mig en Donny Draper, måtte jeg have fat i noget sassafras, det lykkedes hos Snapsekrydderiet, som også er leveringsdygtig i kinabark til hjemmelavet tonicvand og som i øvrigt leverer hurtigt og til fornuftige priser.

Donny Draper stammer fra en restaurant i Alabama og den opskrift jeg faldt over er fra en interesseret kunde, som selv har regnet ud, hvordan man laver siruppen – meget sirup, som jeg opdagede for sent, men den er nu også ok med lidt dansk vand som sodavand, så det gør ikke noget.

Kog 225 gram sukker op med 3/4 liter vand og tilsæt 17 gram sassafras. Lad blandingen sitre på kogepunktet i 30 minutter og si den derefter gennem en fin sigte. Kog derefter siruppen ind i 30 minutter.

Når siruppen er kølet af, er du klar:

  • 3 teskefulde sassafrassirup
  • 3 dashes bitter – jeg brugte Peychaud’s
  • 6 cl Rye Whiskey – jeg brugte Pikeville

Rør sirup og bitter sammen i bunden af et Old Fashioned glas tilsæt whiskey og en ordentlig krabat af en isterning eller flere små – rør til glasset dugger udvendigt.

Vrid en lille stump citronskal over drinken og smid den i. Mere simpel – eller kompleks – bliver en cocktail ikke.