Når man skal læske sig med en kold highball i Mexico, så vælger mange La Paloma, et mix af tequila, limejuice, salt og grapefrugt sodavand.
Den opskrift har jeg taget udgangspunkt i, da jeg fandt på El Ganso – gåsen opkaldt efter det engelske navn for stikkelsbær – gooseberries.
- 6 cl mezcal – jeg brugte Illegal Joven
- 1,5 cl friskpresset limejuice
- en smule salt
- hjemmelavet stikkelsbærsodavand*
Rør en smule groft salt ud i mezcal og limejuice i bunden af et højt glas, tilsæt is og fyld op med stikkelsbærsodavand. Hvis du bruger ufiltreret sodavand på pynt med noget til at røre om med fx en stor tvist lavendel.
Den lavede jeg således:
*Stikkelsbærsodavand
- 3 dl stikkelsbær
- 3 dl vand
- 1,5 dl sukker
Kog de tre ingredienser igennem indtil stikkelsbærrene falder fra hinanden, det tager max 5 minutter. Hvis du ikke bryder dig om kerner og skal i din drink, så si siruppen og fortynd med dansk vand indtil dens smag passer dig.
Ellers så give den et whizz med en stavblender til de fleste skaller er væk og fortynd med dansk vand og nyd synes af naturen i bunden af dit glas.