Udgivet i

Fin de Siecle

Det milde men alligevel gustne novembervejr kalder på en drink, der tager fat i smagsløgene og smider en hen under varmere himmelstrøg.

Det kan Fin de Siecle, som allerede da den blev opfundet i 1920’erne må have været noget retro i det, for navnet referere til slutningen på det 18. århundrede. Den smager mørkt og smukt af bitter appelsin.

Det er en cocktail som udfordrer barskabet, der skal nemlig både bruges Picon – en fransk appelsinbitter som i det nordlige Frankrig blandes i øl til aperitifen Picon Biere – og orangebitter af den klasse, der sælges i små flasker til at stænke i cocktails eller ren spiritus.

  • 4 cl gin – London dry type – Miller’s er et godt valg
  • 2 cl hvid vermouth – jeg brugte Lillet Blanc, nu der også skulle Picon i
  • 1 cl Picon
  • 1 stænk orangebitter – Bitter Truth laver en herlig en

De tre første ingredienser hældes over is i et mikserglas og røres kraftigt til glasset dugger udvendigt. Sis derefter i et yndigt, gammeldags glas pyntes med appelsinsnut og til sidst stænkes orangebitteren i.