Udgivet i

Hindbær Lava Flow

Man kan jo ikke bare lade en banan gå til spild selv om den en del af den er lavet om til en banandelfin.

Altså gik jeg på jagt på nettet efter en cocktail med banan. Den mest oplagte er den tropiske drink Lava Flow fra Hawaii.

Traditionelt er lavaen jordbær, men jeg havde ingen frosne, hvorimod jeg har masser af frosne hindbær. De ville da ikke være nogen dårlig substitut, tænkte jeg, måske i stand til at skære lidt igennem det søde og det fede ved cocktailen. Og sådan var det.

Det er nemmest at bruge en blender, men man kan nok arbejde sig til en sejr med en muddler.

  • 6 cl lys rom – jeg brugte Plantation 3 Star
  • 12 cl ananasjuice
  • 2 cl coconut creme – jeg brugte Coco Real Creme of Coconut
  • 1 lille, moden banan

Prop alt i blenderen og blend med is indtil alt har konsistens som en milkshake. Hæld op i et højt glas og skyl blenderen.

Blend nu:

  • En håndfuld forske hindbær
  • saften af en halv lime

Hæld lavaen ned på toppen af den tidligere blendede del af drinken og brug et grillspyd eller en strikkepind til at trække guirlander af hindbærlavaen ned på indersiden af glasset. Pynt med parasol og server med et tykt sugerør.