Udgivet i

La Florida

Påskecocktailen blev en cocktail fra en af verdens to Tiki-imperier – fra Trader Vic’s. Det kan godt overraske en ginelsker som mig.

Jeg faldt over den i min nye bibel The PDT Cocktail Book og eftersom hvid creme de cacao er lidt af et mysterie for mig og jeg var på jagt efter en cocktail uden for megen farve, så var den et fint valg.

  • 6 cl hvid rom
  • 1,5 cl hvid creme de cacao
  • 1 cl tør vermouth
  • 2 cl friskpresset limejuice
  • 1 teskefuld grenadine*
  • 1 farvet isæg**

De fem første ingredienser rystes med is i en shaker. Derefter placeres isægget i en cocktailskål og cocktailen sis forsigtigt over.

* Grenadine – kog dobbelt så meget saft af granatæble som sukker i en 5-10 minutter. Afkøl, tilsæt et stænk appelsinblomstvand (eller rosenvand) og et stænk vodka eller neutral snaps – hæld på flaske og opbevar i køleskabet.

** Kulørte isæg – bland frugtfarve i vand i det ønskede antal farver – man kan selv lave grøn, af gul og blå og lilla af rød og blå – skyl og test oppust det nødvendige antal balloner – brug en tragt til at fylde det farvede vand i ballonerne. Hæng dem fra en pind over en skuffe i fryseren og vent mindst tre timer. Skyl hvert æg godt, når det klippes fri af sin ballon for at undgå gummibismag i cocktailen.