Udgivet i

Nordic Daiquiri

Denne cocktail smagte jeg for første gang i aftes på cocktailbaren 1656 på Gasværksvej i København. Det er en skøn blanding af rom, rå lakrids, rabarberkompot og limesaft.

Gårsdagens havde en meget smuk balance mellem lakrids – som jo ellers ofte overdøver alt andet – lime og rabarber, med rommen som en solid bund. Men selv i den meget dæmpede belysning på baren, var det tydeligt, at rabarberrød var den ikke. Den var sådan over i det mudrede brune.

Årsagen til dette diskuterede min cocktailkumpan og jeg et stykke tid, mens vores fælles ven cocktailmesteren kiggede smågrinende på. Han nød sin klassiske cocktail, mens vi dekonstruerede den moderne i vores glas.

Måske er jeg bare heldig, men jeg kan faktisk ikke huske, at mine rabarber – sådan cirka det eneste, som min have giver gavmildt af – har efterladt mig med skummeltbrun kompot. Jeg kan forstå at sene rabarber er slemme til det. Men også i dag var jeg heldig, for selvfølgelig skulle aftenens bedste cocktail eftergøres.

Jeg kogte kompot af 380 gram rabarber, 120 gram sukker og saften af halvanden citron og cirka 2 dl band. Efter en 7-10 minutter siede jeg saften fra og blandede 1 lille teskefuld rålakrids i smatten. Hele baduljen blev derefter sat på køl.

  • 6 cl rom – jeg brugte hvid Plantation 3 Star, men gylden vil også være fin
  • 3 cl limesaft
  • 2 cl rabarbersaft
  • 2 spiseskefulde kompot

Alt i en shaker med is, shake hårdt – kompotten skal splittes ad – og si derefter cocktailen i en cocktailskål. Pynt med et lille drys lakrids og en rå skive rabarber.

Meget mere forårsagtigt bliver det ikke.