Sådan laver du…

Sukkersirup
Der skal sukker i rigtig mange cocktails, men det er meget vanskeligt at opløse sukkerkrystaller i alkohol, så det er nødvendigt at bruge flydende sukker.

Det er pærelet at lave selv:
Hæld lige dele sukker og vand i en gryde og bring det op til kogepunktet mens du rører forsigtig. Alt sukkeret skal være opløst, det tager max 2 minutter. Køl siruppen af før brug.

Siruppen kan varieres på flere punkter: Hvis du bruger en anden type sukker end det kridhvide, så kan du eksperimentere med en dybere sukkersmag ved fx. at bruge Moscavado eller andre typer brunt sukker, vær dog opmærksom på at siruppen tager farve af sukkerets farve, så hvis den skal bruges i en cocktail med klare ingredienser kan den forandre dens udseende.

Du kan også skifte noget eller alt vandet ud med citrussaft – og så kan man smagsætte med alt fra frisk lavendel, over ingefær til chili og sort peber. Jeg har også brugt peberrod og wasabi med stort held.

Honningsirup er endnu nemmere at lave end sukkersirup, her behøver du bare at koge vandet og hælde det over honningen, stadig i blandingsforholdet 1:1.

Den kan holde sig i mindst et par uger i køleskabet.

Grenadine
Jo man kan købe det færdiglavet, men det er sindsygt nemt at lave og så undgår man tilsætningsstoffer.

Start med at skære et granatæble over. Træn derefter musklerne i dine hænder ved simpelthen at trykke hårdt på skallen til så meget som muligt saft, kerner og sikkert også nogle stumper af den bitre underskal over en dyb, bred skål.

Si derefter saften i et målebæger – pres godt på kernerne for at få al saften med. Når du ved, hvor meget saft du har, kan du beregne mængden af sukker. Jeg synes det fungerer fint med forholdet 1,5 del saft til en del sukker, men mange laver grenadine 1:1.

Saft og sukker varmes op til kogepunktet og afkøles derefter før brug. Kan holde sig mindst et par uger i køleskabet. Tilsæt evt en sjat vodka eller rom, hvis du har skåret sukkermængden ned.

Tonicvand
Mit første forsøg med hjemmelavet tonicvand beskrev jeg på min madblog i dette indlæg.

Bitter Lemon
Da jeg forsøgte at lave en kvalitets Gammel Have var der ingen vej uden om hjemmelavet Bitter Lemon. Se hvordan du gør her

Bitter
Sidste sommer lavede jeg to forskellige typer bitter med ingredienser fra min have.
Forskellen på bitter og tinktur er, at der skal være en bitter urt eller bitter saft i bitter.

Blå Curacao
Eller en hvilken som helst anden farve. Bedst at lave i januar, når citrussæsonen topper, så har man forsyninger til hele året. Se hvordan du gør her.