Nu bliver det nærmest helligt: New Orleans officielle cocktail og måske verdens ældste.
En variation af Old Fashioned og så manglede jeg, den allervigtigste ingrediens: Rye whisky, jeg havde kun Kentucky straight, men den smagte af mere, så når jeg falder over sådan en flaske, skal den genmikses:
- 7,5 cl (ja, det er trekvart deciliter) rye whisky – eller til nød bourbon
- Par stænk kreolsk bitter – jeg brugte Bitter Truths Creol Bitter, men Peychauds er den originale løsning.
- Par stænk Angostura bitter
- Sukkerknald
- Sjat absinth
- citronskræl
I et glas eller en skål drypper du de to bitters over sukkerknalden og smatter det sammen og ud. Derefter tilsætter du whiskyen og rører rundt.
I et old-fashioned glas, eller andet ikke for stort glas, hælder du en lille sjat absinth, som du fordeler rundt, så hele glasset er fugtet. Tilsæt derefter et par store isterninger – så de ikke afgiver så meget vand – og hæld den miksede drink i.
Pynt med citronskal og nyd – langsomt og dvælende, for det er ikke en sjus, man skal have mange af.