Udgivet i

Sorry Mr Bond

Man kan være stædig og så kan man være dumstædig. Jeg har en smule tendens til det sidste og det er ikke et kønt karaktertræk.

Jeg har tidligere kategorisk afvist at hælde vodka i gin og har derfor reelt aldrig smagt James Bonds mytiske martini: Vesper.

Men efter at have genset Casino Royal, som jeg tror har fat i den ægte Bond-sjæl, som Ian Flemming skabte ham, svor jeg, at jeg ville give mig.

Da jeg så i dag var afsted efter råvarerne til en klassisk engelsk Sunday roast: Oksekød, ristede kartofler, Yorkshire pudding og lidt grøntsager så jeg, at jeg kunne erhverve en ganske lille flaske vodka for en 50’er.

Så slog det mig, at en Vesper ville være perfekt som aperitif, for J. Bond må have spist en del Sunday roasts.

Som tænkt, så udført og nu sider jeg med en smuk cocktail – for jeg må indrømme at vodkaen nedtoner ginen en smule og det er godt til en frokost-martini – og nyder lyden af kartofler der rister i ovnen, duften af steg og tanken om en hvælvende pudding.

  • 1/2 del Lillet Blanc
  • 1 del vodka
  • 3 dele gin

Alt røres koldt i et glas med godt med is mens et cocktailglas afkøles.

Vesper sis i glasset, pyntes med et stykke vredet citronskal og et andet stykke køres forsigtigt rundt langs glassets kant, så der er lige antydningen af citron i hver slurk af cocktailen.