Om nu den er opfundet af Chicagos mest hårdkogte gangstere eller af velhavere på den amerikanske østkyst, ikke mange cocktails fanger sommeren så effektivt eller så elegant.
- 6 cl gin
- 3 cl friskpresset citronsaft
- 1 cl sukkersirup
- frisk mynte
- dansk vand
Hæld sukkersirup – laves nemt ved at koge lige dele sukker og vand i fem minutter og kan bruges når det er afkølet – i bunden af en shaker. Smid en 6-7 blade frisk mynte derned og smat dem lige så forsigtigt ud med enden af en grydeske eller en dertil indrettet mudler.
Det er vigtigt ikke at tæve løs på mynte, for så frigives bitterstoffer – det er kun olien der skal sættes fri. Tilsæt derefter citronsaft, gin og passende mængder is.
Ryst kraftigt i en 20-30 sekunder og si derefter cocktailen op i et højt glas med friske isterninger. Top glasset op med kold dansk vand og pynt med en kvist mynte.
Strengt taget er dette fizz versionen af cocktailen – hvis den skal serveres uden dansk vand så si den op i en afkølet cocktailskål.