Udgivet i

Tynd Mellemleder

Jo, navnet er en joke, men cocktailen endte faktisk med at være ok. Det må jeg så tænke nærmere over.

Og så for at varedeklarere præcist – der er intet diet eller slanke over den. Navnet er alene en hyldest til alle de mellemledere der trækkes med sådan nogle som mig dag ind og dag ud på danske arbejdspladser.

Jeg vidste straks, at der skulle kaffe i den. Uden koffein ingen ledere. Først overvejede jeg noget Kahlua-agtigt, men til sidst kogte jeg bare 0,5 dl friskbrygget espresso med 0,5 cl sukker til en kraftig, mørk og meget lækker sirup.

Dernæst var jeg lidt i tvivl om jeg skulle bruge noget machoagtigt som bourbon som basisspiritus eller vælge noget metroseksuelt, så det blev en hvid rom.

Aperol gav sig selv – det er frækt, det er moderne, det er fremme i støvletterne og det smager af helvede til.

Jeg kan ikke forlige mig med smagen – farven er flot – men alt det sludder jeg har hørt om, at det er meget bedre end Campari holder ikke en meter. Ikke over for mine smagsløg i hvert fald.

Og så skulle der selvfølgelig også noget sundt i den – mellemledere skal jo passe på sig selv – så de kan blive rigtige ledere. Valget faldt på kokosvand – altså væsken fra en frisk kokosnød.

Endelig måtte jeg jo finde på noget, der passede til tynd-delen af navnet, så det blev en highball med lidt dansk vand, som afslutning. Highball er cocktail-kode for lang i spyttet:

  • 6 cl hvid rom – jeg brugte Plantation 3 Star, det forklarer måske de manglende lønstigninger
  • 3 cl Aperol
  • 3 cl kokosvand
  • 2 cl kaffesirup
  • Dansk vand

Ryst de første fire ingredienser med is og hæld derefter cocktailen op i et highball-glas – det viste er faktisk et Collins-glas, som er noget større – over en pæn mængde frisk is.

Top op med dansk vand og stik din mest blærede rørepind i glasset, så mellemlederen selv kan styre isen og hvor meget drinken bliver fortyndet efterhånden som han eller hun drikker.