Udgivet i

Universal Soldier

Universal Soldier
Denne cocktail er både en fiasko og en succes. En fiasko fordi det var meningen, at den skulle være helt klar, så vingummisoldaten og den gule sukkerkant stod klart og en succes, fordi den smager rigtigt godt.

Sukker og soldater er en gave fra en god veninde, som blev overvældet af alle de sære ting, man kan købe i USA, da hun besøgte landet for første gang. Det gule sukker smager kraftigt af citron. Vil tro man kunne lave det selv, hvis man i god tid miksede melis med gul frugtfarve og citronsaft, men det skal have tid til at tørre helt ud igen.

Hvad gik så galt? 0,75 cl citronsaft er nok til at gøre en ellers klar cocktail uklar. Så ved jeg det – og må til at lede efter klar citron 😉

Smagen lægger sig ganske tæt op ad Tom Walkers Maid in Cuba – en cocktail han vandt Barcardi Legacy med og som jeg blev vældig glad for for to år siden i New Orleans til Tales of the Cocktail.

  • 6 cl hvid rom – jeg brugte Plantation 3 Star
  • 0,75 cl creme de mente – jeg brugte Tempus Fugit Spirits Creme de Menthe Glaciale
  • 0,75 cl citronsaft
  • 6 cl agurkevand – jeg brugte Qcumber, hvis man ikke sigter efter en klar cocktail, så miks noget agrukesmat med dansk vand, lad det trække lidt og si det.

Ryst alle ingredienserne med is og si dem ned i et lowball glas, der har fået sukkerkant ved først at dyppe det i citronsaft og så i gult citronsukker. Pynt derefter med en vingummisoldat.

Og navnet henviser selvfølgelig til Buffy Sainte-Maries sang.