Udgivet i

Hot rod – varm rod

Share

Den månedlige cocktailblogleg – Mixology Monday – har ild som tema.

Den nemme løsning ville have været noget med chili og tequila, men så kom jeg til at tænke på, at peberrod bliver kaldt Nordens chili og så besluttede jeg mig for at mixe en cocktail med lokale rødder.

Det gav mig desuden mulighed for at mixe med snaps, som jo passer perfekt i temaet, hvis man bruger betegnelsen brændevin.

Prikken over i’et er tre dråber rosentinktur som jeg har fået forærende. Smag og duft af 1.000 apotekerroser i en smuk glasflaske.

  • 6 cl snaps – Jeg brugte Brøndums
  • 6 cl gulerodsjuice
  • 3 cl friskpresset citronsaft
  • 3 cl peberrods sirup *
  • 3 dryp rosentinktur

Alle ingredienser måles op i en shaker og rystes med rigeligt is, sis derefter op i en cocktailskål. Pynt eventuelt med en lille gulerod.

* Kog samme mængde friskrevet peberod, sukker og vand i 2-3 minutter, lad derefter peberroden trække 15-20 minutter og si siruppen.