Udgivet i

Wandering Dolphin

Share

Gode venner som brugte deres sommerferie på at gå langs den portugisiske kyst til Santiago de Compostella i Spanien havde en rigtig pilgrimsgave med hjem til: Plastikisterninger formet som muslingeskallerne. Pilgrimstegnet.

Dem ville jeg jo gerne blære mig med og så var der lige en cocktail, der har været på min to-do og to-taste liste længe: Et twist cocktailbloggeren Cocktailwonk har lavet på cocktailen The Banan Life fra den moderne Tiki-bar Pagan Idol i San Francisco.

Desuden synes jeg, at det var på tide, jeg fik forsøgt mig med en banandelfin. Jeg ved ikke på pynten er opfundet på baren, men Three Dots and a Dash har i hvert fald gjort den kendt vidt og bred.

Og så fordi jeg ikke engang kunne holde mig fra at pille ved en allerede twistet cocktail, så endte jeg med at give den et nyt navn:

  • 6 cl let gylden rom – jeg brugte Damoiseau Gold fra Guadeloupe
  • 1,5 cl bananlikør – jeg brugte Tempus Fugit Creme de Banane
  • 1,5 cl blå curacao – jeg brugte en hjemmelavet
  • 3 cl rød grapefrugtsaft
  • 3 cl ananasjuice
  • 1,5 cl passionsfrugtsirup – jeg brugte en hjemmelavet
  • 1,5 cl limesaft

Shake alt med is og hæld det hele op i et flot glas – pynt med en banandelfin. Jeg brugte blå sukkerkugler til dens øjne og et hjemmelavet cocktailbær.
Og så proppede jeg nogle af mine pilgrims-isterninger ned øverst.

Selvfølgelig mest for at blære mig med den, men de forhindrede faktisk isen i at smelte og fortynde cocktailen. Sidste slurk var lige så god som den første, så de tjente faktisk et formål.